Alles voor uw hond

Wanneer u een echte dierenliefhebber bent en een hond heeft, zult u alles voor uw hond over hebben. Uw hond heeft een goede verzorging nodig. Wanneer uw hond vuil is geworden tijdens het spelen, dan kan het nodig zijn dat hij of zij wordt gewassen. Het is niet de bedoeling dat een hond te vaak wordt gewassen, maar wanneer hij of zij vuil is, moet uw hond worden schoongemaakt.

Het gebruik van een hondenbad om uw hond te wassen

Het is niet de bedoeling dat u uw hond in het bad wast waar u zelf in gaat. U kunt voor het wassen van uw hond een hondenbad aanschaffen. In het hondenbad kan uw hond gemakkelijk en veilig worden gewassen. Een vuile vacht kan voor gezondheidsproblemen zorgen en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Hoe vaak mag je een hond wassen?

Het is niet de bedoeling dat u uw hond iedere week in bad gaat doen. Uw hond heeft van nature een vettig laagje talg op de huid. De talg zorgt ervoor dat de huid soepel blijft, maar biedt ook bescherming tegen infecties en uitdroging. Het wassen in het hondenbad is wel noodzakelijk om de losse haren uit de vacht te spoelen en het dieper vuil dat in de vacht zit te verwijderen. Gebruik voor het wassen handwarm water dat ongeveer een temperatuur heeft van 25 graden Celsius.

Het wassen van uw hond

U kunt voor het goed zijn uw hond 2 tot 4 maal per jaar wassen. U moet daarvoor wel speciale hondenshampoo gebruiken. Gebruik geen shampoo die uzelf gebruikt. Hierdoor zou de beschermlaag van de huid weggespoeld kunnen worden en dat moet u voorkomen. U zou wel teershampoo kunnen gebruiken, want die ondersteund het herstellend vermogen van de huid. Wanneer op de huid van uw hond schimmels of luizen aanwezig zijn, zullen die de teershampoo niet waarderen en verwijderd worden. Wanneer u wast moet u de huid natmaken en goed inmasseren met de shampoo. Na het afspoelen zal uw hond weer fris ruiken.